MedWatch

Novo begaver medarbejderne med gratisaktier

Novo Nordisk har som opfølgning på årsregnskabet valgt at uddele aktiegaver til medarbejderne for over en halv mia. kr. Sidst det skete var i forbindelse med 90-års jubilæet i 2013.

Betingede aktier for over en halv mia. kr. er på vej til de ansatte i Novo Nordisk som opfølgning på det 2015-regnskab, medicinalkoncernen offentliggjorde onsdag morgen.

Ved særlige lejligheder uddeler Novo Nordisk aktiegaver til medarbejderne. Gaverne tildeles blandt andet, hvis selskabet når nogle bestemte mål. Og det har Novo Nordisk gjort for 2015.

"For at fejre, at Novo Nordisks salg for første gang passerede 100 mia. kr. i 2015 vil alle ansatte i virksomheden undtagen medarbejdere i NNE Pharmaplan og Steno få tilbudt 50 betingede aktier," oplyser Novo. De 50 aktier har en værdi med tirsdagens slutkurs på omkring 17.500 kr.

En betinget aktie efter dette program giver ret til at modtage én Novo Nordisk B-aktie vederlagsfrit i februar 2019 på betingelse af fortsat ansættelse.

Dette program koster 540 mio. kr., der bliver amortiseret over perioden 2016–2018 med et årligt beløb på 180 mio.kr. Novo Nordisk har i perioden fra 2012-2015 haft et overskud efter skat på 114,40 mia. kr.

Efter 90-års jubilæet i 2013 fik alle ansatte i virksomheden undtagen medarbejderne i NNE Pharmaplan tilbudt 100 betingede aktier, der med kursen tirsdag har en værdi på knap 38.000 kr.

"En betinget aktie gav ret til at modtage én Novo Nordisk B-aktie vederlagsfrit 1. april 2016 på betingelse af fortsat ansættelse samt en gennemsnitlig årlig omsætningsvækst på mindst 5 pct opgjort i kroner i perioden 2012–2015. Da omsætningsvæksten er opnået, vil aktierne blive tildelt den 1. april 2016," skriver Novo Nordisk i regnskabet for fjerde kvartal i år.

Omkostningerne til programmet – 440 mio. kr. – amortiseres over perioden 2013–2016 med et årligt beløb på 135 mio.kr.

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at selskabets hovedaktiv bygger på en opdagelse, der er beskyttet af patentlovgivningen. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier