MedWatch

Analytiker: Novos forventninger er til den svage side

Novo Nordisks forventninger til 2016 er ikke så skarpe, som analytikerne havde ventet, lyder det fra Alm. Brand Markets. Derfor kan aktien også være presset fra morgenstunden.

Novo Nordisk hovedkvarter
Foto: Jens Lindhe

Novo Nordisks 2016-forventninger halter efter analytikernes estimater, og samtidig er de langsigtede mål ikke helt så skarpe som ventet målt på lønsomheden. Derfor kan aktien komme under pres fra morgenstunden.

Det vurderer analytiker i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen over for Ritzau Finans.

"Summa summarum vægter den langsigtede guidance neutralt til en lille pil nedad for aktien. Regnskabet er neutralt, mens forventningerne er neutrale, når det kommer til driftsresultatet, mens estimaterne for indtjeningen per aktie skal længere ned, så alt i alt er det et regnskab, som vil trække aktien ned fra morgenstunden i et negativt marked," siger Michael Friis Jørgensen.

Han gætter på et kursfald på 3-4 pct. Novo-aktien lukkede tirsdag i 377,70 kr. efter et fald på 0,8 pct. Aktien er siden nytår faldet 5,6 pct.

Novo Nordisks nye finansielle mål varsler tocifret vækst i indtjeningen de kommende år dog på et lavere niveau, end koncernen tidligere stilede efter. Driftsresultatet, EBIT, ventes at vokse med 10 pct. de kommende år mod tidligere omkring 15 pct. Selskabet kommer ikke med et nyt mål for overskudsgraden, da den ventes at forblive på det nuværende niveau på omkring 44 pct.

Den tidligere målsætning for overskudsgraden var 40 pct.

Udspil til den svage side

For analytikerne er der tale om et udspil, der er til den svage side. Medianen af seks analytikeres estimater var en langsigtet målsætning om en vækst i driftsresultatet, EBIT, på 10,5 pct. Laveste bud var 10 pct., mens højeste bud var 12 pct. Analytikernes forventning til Novos nye langsigtede mål for overskudsgraden var 45 pct.

"De langsigtede mål er tilfredsstillende, når det kommer til væksten i driftsindtjeningen. Det negative element er, at de ikke sætter nye mål for marginen," siger Michael Friis Jørgensen og uddyber:

"Novo fortæller med det her, at de virkelig tror på diabetesmarkedet og deres toplinje, men i mindre grad på, at de kan gøre det mere profitabelt at lave deres produkter. Og markedet har i mindre grad haft tro på toplinjen og i højere grad haft tiltro til, at man kunne forbedre marginen. Og det er selvfølgelig lidt mere usikkert at bygge på toplinjevækst i et diabetesmarked, hvor folk er lidt mere usikre på udviklingen," siger Michael Friis Jørgensen.

Når det kommer til 2016-forventningerne hæfter analytikeren ved, at udgifterne til at valutakurssikre er større end ventet.

"Det ser ud som om, at Novo skal have et større tab på hedging på sine finansielle poster. For om vi vil det, eller ej, så skal folk ud at nedjustere deres estimater til bundlinjen i 2016," siger Michael Friis Jørgensen.

Resultatet af primær drift guides ifølge Ritzau Finans' beregninger størrelsesordenen 48,4-50,3 mia. kr. mod analytikernes forventning om 51,0 mia. kr. Efter skat indikeres et overskud på 36,8-37,7 mia. kr. - et stykke under analytikerforventningen på 40,3 mia. kr.

De finansielle nettoudgifter ses lande på omkring 1300 mio. kr.

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier