MedWatch

Teva vinder patentstrid om smertemedicin

Generiske versioner af smertemidlet OxyContin kan være på vej på markedet efter en domstol har dømt flere patenter på lægemidlet for ugyldige.

Det er ikke lykkes for det amerikanske medicinalselskab Purdue Pharma at feje generisk konkurrence af banen på selskabets smertemedicin OxyContin. I hvert fald ikke i denne omgang.

Ifølge Reuters har en føderal appeldomstol kendt fire patenter på OxyContin for ugyldige. Dermed opretholder domstolen en tidligere afgørelse, som også faldt ud til de generiske konkurrenters fordel, hvilket blandt andet tæller Teva, Amneal Pharmaceuticals, Epic Pharma og en amerikansk enhed af Mylan.

Purdue har dog tænkt sig at kæmpe videre for at beskytte OxyContin.

"Trods domstolenes afgørelse har Purdue adskillige andre patenter, der beskytter OxyContin, og vi forventer ikke, at kopiproducenter kommer til at sælge produktet i den nærmeste fremtid," lyder udmeldingen fra Purdue.

Forsiden lige nu

Danmarks største venturefond: Sådan investerer vi i life science

Novo Seeds kaster hvert år hundredevis af millioner efter lovende unge startups og iværksættere inden for life science. Men hvad skal der til for at komme i fondens søgelys, hvordan foregår samarbejdet, og hvad er kriterierne for succes? Partner i fonden, Stephan Christgau, løfter her en del af sløret.

Fonde bag Novo og Leo afviser kritik af fondsmodel

Lundbeckfondens formand tager fejl på en række punkter i sin kritik af fondsejede virksomheder som Novo Nordisk og Leo Pharma. Det siger formændene for fondene bag de to medicinalselskaber til Inside Business.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier