MedWatch

Roche forventer at gå fri af kongressens interesse i medicinpriser

USA's kongres lurer på at kigge nærmere på prissætningen af medicin efter skandalerne med Turing, men Roche regner ikke med, at kræftbehandlingerne kommer under beskydning. Det siger en af selskabets koncerndirektører.

Foto: Roche/PR

Efter Martin Shkreli satte kog i debatten om medicinpriserne i USA ved at øge prisen på Turing Pharmaceuticals lægemiddel Daraprim, er den amerikanske kongres begyndt at kigge nærmere på muligheden for at lægge låg på prissætningen. Kongressens interesse i priserne kommer dog ikke til at påvirke Roches kræftportefølje, hvis der kommer ny lovgivning på området, mener en af selskabets øverste direktører. Det skriver Reuters.

Dan O’Day, der er øverste ansvarlig for Roches medicinaldivision, mener, at selskaber, som tilbyder innovative behandlinger til patienter, der kun har få andre muligheder, vil komme til at gå fri i fremtiden. Det vil i stedet været ældre og generiske lægemidler, som kommer under beskydning. Dermed er han ikke nervøs ligesom Novartis’ adm. direktør Joe Jimenez, som tidligere på ugen udtalte, at prissætningen i USA vil blive mere vanskelig.

“Der vil komme en opsplitning af industrien,” sagde han. ”Der vil være de sande innovatorer, som tilbyder transformerende medicin, og så er der de generiske midler. Alt det postyr, som vi har set i den seneste tid, har drejet sig om generika og de selskaber, som kommer ind og hæver prisen,” sagde O’Day.

De amerikanske medicinpriser er som ofte nævnt langt dyrere end i for eksempel de europæiske lande, hvilket gør det til et særdeles attraktivt marked for medicinalselskaberne.

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier