MedWatch

Tidligere Biogen-direktør henter trecifret millionbeløb til nyt selskab

Den tidligere forskningsdirektør i amerikanske Biogen, Doug Williams, står nu i spidsen for biotekselskabet Codiak BioSciences, som med to kapitalrejsninger har sikret sig et solidt udgangspunkt for udviklingen.

Det amerikanske biotekselskab Codiak BioSciences har sikret sig et solidt finansielt fundament gennem en serie A- og B-finansiering, der tilføjer hhv. 31 og 61 mio. dollars, i alt 633,50 mio. kr., til selskabets videre udvikling.

Det var ifølge BioSpace venturefirmaerne ARCH Venture Partners og Flagship Ventures, der førte an i begge runder, mens Alaska Permanent Fund, Alexandria Venture Investments og Fidelity Management and Research Company også deltog.

"Denne finansiering er en stærk indikation af løftet om exosomer i forhold at forbedre menneskers sundhed. Med disse ekstra ressourcer vil vi fortsætte med at opbygge vores verdensklasse-team til at realisere det brede transformative potentiale i exosomer for flere terapeutiske og diagnostiske anvendelser," udtaler topchef Doug William i en meddelelse.

Det vakte opsigt, da netop Doug Williams i sommer valgte at opsige sit højtprofilerede job som forskningsdirektør hos den store amerikanske koncern Biogen. I stedet valgte han at tage chancen og blive herre i eget hus så at sige som øverste chef i det dengang nystartede Codiak.

Tidligere Biogen-forskningsdirektør afslører årsag til afsked

Pipeline-skuffelser får Biogen til at kigge mod biotekaftaler

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at selskabets hovedaktiv bygger på en opdagelse, der er beskyttet af patentlovgivningen. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier