MedWatch

Pipeline-skuffelser får Biogen til at kigge mod biotekaftaler

I kølvandet fra tre skuffelser fra Biogens pipeline retter selskabets topchef nu blikket mod at købe sig til flere lægemiddelkandidater.

Foto: Biogen Idec Hillerød

Den seneste tid har ikke været en god tid for Biogen. Ikke nok med at selskabets forskningsdirektør Doug Williams sagde op, salget af selskabets suveræne vækstmotor, MS-midlet Tecfidera, fortsatte ikke de imponerende vækstrater i det seneste kvartal.

Og så er der pipelinen, hvor topchef George Scangos må notere hele tre tilbageskridt for nyligt. Først og fremmest var var der Alzheimers-håbet aducanumab, der ikke kunne påvise en effekt på to afgørende mål, og derudover meddelte selskabet, at man dropper et af sine langvarige projekter, neublastin, efter et fejlslagent fase 2-studie inden for iskias-smerter.

Endelig floppede Tysabri i fase 2-studie inden for akut iskæmisk slagtilfælde.

Alle disse ting får ikke topchef George Scangos til at gå i panik, men ifølge FierceBiotech er han nu på opkøbsjagt efter lægemiddelkandidater, der kan polstre pipelinen.

Vi er helt sikkert, vil jeg sige, mere aggressive i forhold til at ville tilføje yderligere midler til vores portefølje og vores pipeline. Det kan du regne med. Men jeg tror ikke, vi er i en paniksituation," sagde han således i forbindelse med fredagens aflæggelse af halvårsregnskab.

 Biogen sænker forventningerne

 Biogens Alzheimers-middel skuffer

 Biogens forskningsdirektør siger op 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier