MedWatch

Merck afprøver kræfthåb mod lymfeknudekræft

Sammen med et tysk biotekselskab tester amerikanske Merck nu sin immunterapi i ny kombinationsbehandling.

Amerikanske Merck/MSD slår sig nu sammen i et forskningssamarbejde med det tyske biotekselskab Affimed om at afprøve virksomhedens kræfthåb, PD-1-hæmmeren, Keytruda mod Hodgkins sygdom, altså lymfeknudekræft. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Affimed.

Keytruda, der i dag er godkendt til behandling af modermærkekræft skal testes i et fase 1b-forsøg i kombination med Affimeds lægemiddelkandidat AFM13.

Kombinationsbehandlingen afprøves på patienter med Hodgkins sygdom, som oplever et tilbagefald eller ikke længere har effekt af kemoterapi.

AFM13 er et bispecifikt antistof rettet mod CD30, der er et antigen som udtrykkes i en række af T- og B-celle lymfomer, og målrettet CD16A, et antigen, der er udtrykt i det, der hedder naturlige dræberceller (NK-celler), som er vigtige for aktiveringen af immunsystemet og dets evne til at slå tumorer ihjel.

Samarbejdet ligger i tråd med Mercks filosofi om at afprøve Keytruda i forskellige kombinationsbehandlinger i kampen mod tumorer, der er svære at behandle.

Forskningssamarbejdet mellem Merck og Affimed, som Novo Nordisk har aktier i, inkluderer muligheden for at følge op med et fase 3-studie. Der er ikke offentliggjort noget om økonomien i aftalen.

Merck køber britisk biotekselskab

Merck smider milliarder efter små ”antistoffer” mod kræft

Merck er parat til nye handler

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at selskabets hovedaktiv bygger på en opdagelse, der er beskyttet af patentlovgivningen. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier