MedWatch

Merck afprøver kræfthåb mod lymfeknudekræft

Sammen med et tysk biotekselskab tester amerikanske Merck nu sin immunterapi i ny kombinationsbehandling.

Foto: Merck/ PR

Amerikanske Merck/MSD slår sig nu sammen i et forskningssamarbejde med det tyske biotekselskab Affimed om at afprøve virksomhedens kræfthåb, PD-1-hæmmeren, Keytruda mod Hodgkins sygdom, altså lymfeknudekræft. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Affimed.

Keytruda, der i dag er godkendt til behandling af modermærkekræft skal testes i et fase 1b-forsøg i kombination med Affimeds lægemiddelkandidat AFM13.

Kombinationsbehandlingen afprøves på patienter med Hodgkins sygdom, som oplever et tilbagefald eller ikke længere har effekt af kemoterapi.

AFM13 er et bispecifikt antistof rettet mod CD30, der er et antigen som udtrykkes i en række af T- og B-celle lymfomer, og målrettet CD16A, et antigen, der er udtrykt i det, der hedder naturlige dræberceller (NK-celler), som er vigtige for aktiveringen af immunsystemet og dets evne til at slå tumorer ihjel.

Samarbejdet ligger i tråd med Mercks filosofi om at afprøve Keytruda i forskellige kombinationsbehandlinger i kampen mod tumorer, der er svære at behandle.

Forskningssamarbejdet mellem Merck og Affimed, som Novo Nordisk har aktier i, inkluderer muligheden for at følge op med et fase 3-studie. Der er ikke offentliggjort noget om økonomien i aftalen.

 Merck køber britisk biotekselskab

 Merck smider milliarder efter små ”antistoffer” mod kræft

 Merck er parat til nye handler 

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier