MedWatch

Merck er parat til nye handler

Amerikanske Merck stiler mod flere opkøb af særligt små og mellemstore virksomheder eller deres eksperimenterende lægemiddelkandidater og satser også på at komme på banen inden for hepatitis c-området igen.

Foto: /ritzau/AP/Daniel Hulshizer/

2016 lover nye handler og opkøb for det amerikanske medicinalselskab Merck, i hvert fald hvis det står til selskabets adm. direktør Kenneth Frazier. Under en Goldman Sachs konference tirsdag, løftede han sløret for året der kommer for selskabet. Det skriver ABC News.

Til de forsamlede analytikere fortalte Frazier, at han leder efter måder hvorpå pipelinen hos selskabet kan blive boostet. Han er derfor opsat på, at Merck skal være mere risikovillig og fokusere på handler, der kan styrke Mercks konkurrenceevne inden for voksende sygdomsområder.

”Jeg er meget ivrig efter at kigge på nye muligheder for at styrke vores pipeline. Vi kan på inden måde nå at opfinde tilstrækkeligt med nye produkter til et selskab af denne størrelse,” sagde Kenneth Frazier.

Merck lavede i forvejen flere handler sidste år end de har gjort i noget andet tidligere år. I dag kommer godt halvdelen af selskabets salg fra lægemidler der er opdaget af forskere andre steder. Han bemærkede derudover også, at selskabet satser på at kunne komme tilbage på banen inden for hepatitis c, hvor Gilead har overtaget føringen, samt at de fortsat forventer sig meget af selskabets store håb, immunterapien Keytruda.

 Oprejsning for Mercks forsmåede hepatitis-kombo

 Merck og Pfizer skubber Avelumab ind i fase tre

 Udvidet godkendelse til Mercks kræftmiddel Keytruda  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier