MedWatch

Merck er parat til nye handler

Amerikanske Merck stiler mod flere opkøb af særligt små og mellemstore virksomheder eller deres eksperimenterende lægemiddelkandidater og satser også på at komme på banen inden for hepatitis c-området igen.

MErck &Co, MSD
Foto: /ritzau/AP/Daniel Hulshizer/

2016 lover nye handler og opkøb for det amerikanske medicinalselskab Merck, i hvert fald hvis det står til selskabets adm. direktør Kenneth Frazier. Under en Goldman Sachs konference tirsdag, løftede han sløret for året der kommer for selskabet. Det skriver ABC News.

Til de forsamlede analytikere fortalte Frazier, at han leder efter måder hvorpå pipelinen hos selskabet kan blive boostet. Han er derfor opsat på, at Merck skal være mere risikovillig og fokusere på handler, der kan styrke Mercks konkurrenceevne inden for voksende sygdomsområder.

”Jeg er meget ivrig efter at kigge på nye muligheder for at styrke vores pipeline. Vi kan på inden måde nå at opfinde tilstrækkeligt med nye produkter til et selskab af denne størrelse,” sagde Kenneth Frazier.

Merck lavede i forvejen flere handler sidste år end de har gjort i noget andet tidligere år. I dag kommer godt halvdelen af selskabets salg fra lægemidler der er opdaget af forskere andre steder. Han bemærkede derudover også, at selskabet satser på at kunne komme tilbage på banen inden for hepatitis c, hvor Gilead har overtaget føringen, samt at de fortsat forventer sig meget af selskabets store håb, immunterapien Keytruda.

Oprejsning for Mercks forsmåede hepatitis-kombo

Merck og Pfizer skubber Avelumab ind i fase tre

Udvidet godkendelse til Mercks kræftmiddel Keytruda

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier