MedWatch

Joe Biden lover hurtigere godkendelse af cancercocktails

I forlængelse af præsident Obamas udmelding om, at han vil have kureret kræft, melder vicepræsident Joe Biden, at kombinationsbehandlinger med flere kræftmidler skal godkendes hurtigere.

Foto: AP: Jae C. Hong

Det skabte en hel del opsigt sidste uge, da USA præsident Obama under sin State of the Union tale, meldte, at han ville føre an i en indsats for at få kureret kræft én gang for alle. Hvorvidt det mål rent faktisk er opnåeligt er der delte meninger om, men nu har vicepræsident Joe Biden i hvert fald startet ud med at love hurtigere godkendelsestider på kombinationsbehandlinger mod kræft. Det skriver Reuters.

Kombinationsbehandlinger har før været et stort debatemne, men ofte på grund af de tårnhøje priser på midlerne. Blandt andet har Merck og Bristol-Myers Squibb fået på puklen for behandling med deres midler Keytruda og Opdivo, men de leverer også markante resultater i sygdomsbekæmpelsen. Processen for at få godkendt de nye behandlinger er vanskelig og langtrukken, og det er altså det, som Joe Biden nu vil ændre.

Vicepræsidenten forklarede under World Economic Forum i Davos, at han havde mødtes med topchefer fra tre store unavngivne medicinalselskaber samt lederen af de amerikanske lægemiddelmyndigheder (FDA). Alle parter havde under mødet lovet at øge indsatsen for at få flere innovative behandlinger hurtigere ud til patienterne.

 Obama vil kurere kræft en gang for alle

 Merck og GSK indgår kræftsamarbejde

 Cancercocktails lægger pres på medicinpriserne 

Mere fra MedWatch

Branche og politikere øjner massiv lovpakke: "Det bliver virkelig vigtigt"

En omfattende revision af EU’s industripolitik for farma er under opsejling i Bruxelles. I Danmark følger Leo Pharma og Lundbeck allerede slagets gang – tidligere politiske forhandlere forudser dog allerede et potentielt svært forløb. Området lyder meget teknisk, men det kommer til at blive en meget politisk kamp, siger europaparlamentariker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier