MedWatch

Obama vil kurere kræft en gang for alle

Den amerikanske præsident, Barack Obama, har afsløret en ambitiøs, om end løst funderet, plan om at få bugt med kræft en gang for alle – en mission, som han har sat vicepræsident Joe Biden i spidsen for.

Præsident Barack Obama under sin State of the Union-tale tirsdag. Foto: Evan Vucci/AP/POLFOTO

Den amerikanske præsident, Barack Obama, gav tirsdag sin såkaldte State of the Union-tale, og her var et af de mest opsigtvækkende punkter en erklæret mission om at få bekæmpet kræft en gang for alle.

Det skriver Reuters.

Obama sagde ifølge nyhedsbureauet, at USA skal bruge sin ”innovationsånd” til at være med til at komme kræft til livs.

”For de kære, vi har mistet, for familierne, som vi stadig kan redde, lad os gøre Amerika til landet, der kurerer kræft en gang for alle,” lød det fra præsidenten.

Biden i spidsen

Obama afslørede også, at han vil sætte sin vicepræsident, Joe Biden, i spidsen for regeringens kamp mod kræft.

Bidens søn døde sidste år af hjernekræft, hvilket fik vicepræsidenten til at skrinlægge sin drøm om at blive USA’s næste præsident i 2016, og allerede dengang sagde han, at han ville bruge resten af tiden i sit embede til at gå ind i kampen mod kræft.

Den nye mission fra det hvide hus indebærer blandt andet, at man vil fokusere på at øge offentlige og private ressourcer til kræftbekæmpelse og forbedre delingen af viden blandt forskere.

Joe Biden vil ifølge Reuters allerede fredag mødes med fagfolk fra University of Pennsylvania’s Perelman School of Medicine, og næste uge vil han rejse til Davos i Schweiz for at mødes med eksperter fra World Economic Forum for at diskutere det amerikanske initiativ.

Flere aktører på banen

Herudover er det dog indtil videre sparsomt med detaljer om den amerikanske regerings kræftkamp.

Men udmeldingen følger en annoncering fra biotekmilliardæren Patrick Soon-Shiong og en række store medicinalselskaber om en lancering af et nyt projekt, der ligeledes har til formål at komme kræft til livs, mens også teknologikonglomeratet Google har afsløret ambitiøse planer på området.

Og selvom disse planer er blevet set som utopiske og overambitiøse af fagfolk, som har beskæftiget sig med kræftforskning og lægemiddelsudvikling på området i adskillige år, så er der næppe nogen tvivl om, at det øgede fokus fra nye aktører kan være med til at skubbe verden tættere på det tidspunkt, hvor kræft bliver en sygdom, der kan kureres.

Biotekmilliardær samler tung cancertrup

Skepsis over for Googles annoncerede kræftpille

Obama i milliardsats på skræddersyet medicin

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier