MedWatch

Biogen fastholder alzheimerfokus trods investorernes skepsis

Den amerikanske medicinalvirksomhed Biogen har gjort investorerne anspændte med deres nyfundne og risikable fokus inden for Alzheimers, men selskabets direktør fastholder, at det er en fornuftig prioritering.

Foto: /ritzau/AP/

Biogens forøgede fokus på det meget besværlige alzheimer-område har gjort selskabets investorer nervøse, så nervøse, at selskabets adm. direktør George Scangos gjorde en indsats for at berolige dem under JP Morgans netop afsluttede sundhedskonference i San Francisco. Det skriver Biospace.

”Vi får mange kommentarer om at vores pipeline er meget risikofyldt, at vi fokuserer på områder, hvor industrien har haft store problemer med at opnå succes. Vi adresserer det områder, og hvis vi ikke gjorde det, så ville jeg stå heroppe og svare på spørgsmål om, hvorfor jeg tror, at vi kunne fastholde god prissætning inden for me-too produkter,” sagde han.

Nervøse investorer

Biogen tog de fleste analytikere på sengen, da de under sidste uges konference offentliggjorde, at de planlagde at fokusere på Alzheimers og hyre 150 medarbejdere til at udvikle deres neurologiske afdeling. Dermed fortsætter de den prioritering, som først blev annonceret tilbage i oktober sidste år, da selskabet fyrede 880 medarbejdere nedlagde flere af deres pipeline projekter.

Det er ikke helt skævt, at investorerne er nervøse. Alzheimer har været et notorisk svært sygdomsområde at arbejde med, og mere end 123 midler har fejlet inden for demensbehandling. Derfor kan det også synes et overordentligt risikofyldt skift, især når man kigger på den succes som Biogen har haft inden for sklerose.

Teorien bag strategiskiftet i Biogen lader til at være, at enten kan man blive ved med at justere på selskabets eksisterende produkter, eller også kan man gamble på at udvikle et lægemiddel på et område, hvor behovet er stort.

Efter massefyring: Biogen er klar til at hyre igen

Hvad sker der med Biogen?

Biogen i stor fyringsrunde

Forsiden lige nu

William Demant lander rekordstor omsætning og indtjening

Høreapparatskoncernen William Demant Holding kommer ud af 2017 med tocifret omsætningsvækst og vækst på bundlinjen. Topproduktet Oticon Opn leverer fortsat, men også koncernens kirurgiske division har klaret sig flot. Selskabet indfrier forventningerne og venter et endnu bedre 2018.

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier