MedWatch

Fyret medarbejder anklager Novo for bestikkelse

En nu tidligere medarbejder hos Novo Nordisk har stævnet det danske selskab, som bliver anklaget for at smøre læger med forskellige former for særbehandling, nogle mere opsigtsvækkende end andre.

Novo Nordisk flag

Novo Nordisk er ifølge Berlingske Business blevet mødt af en række alvorlige anklager i en stævning foretaget af en fyret medarbejder.

Omdrejningspunktet er selskabets salgskontor i New Jersey, som ifølge søgsmålet skulle have en benhård konkurrencekultur, der ifølge den tidligere medarbejder Alicia Clark-Unusan blandt andet skulle have ført til chikane og diskrimination af hende, da hun blev gravid og efterfølgende måtte abortere. For det gik ud over hendes salgstal.

Derudover indeholder søgsmålet en lang række beskyldninger mod de tidligere kolleger hos Novo Nordisk, der anklages for at bestikke læger med særlige tjenester og ydelser for at øge salget af Novo-produkter. Det var blandt andet medarbejdere, der efter kontortid skulle have udfyldt en række attester og godkendelser i forbindelse med Novo-midlet Victoza for en læge i dennes private klinik, så denne slap for papirarbejdet. Men der er også mere kulørte anklager, såsom at foretage indkøb i et lokalt supermarked for lægen, og sågår en medarbejder, der skulle have sendt nøgenbilleder af sig selv til en læge i forsøg på at maksimere salget.

Novo Nordisk oplyser til Berlingske Business, at de af princip ikke ønsker at kommentere verserende sager.

Novo Nordisk skal bøde for at være lidt for smart

Novo Nordisk afviser sikkerhedsproblemer

Novo Nordisk afviser sikkerhedsproblemer

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier