MedWatch

EMA skruede op for anbefalingerne i 2015

Det Europæiske Lægemiddelagentur har i 2015 anbefalet 93 lægemidler, hvilket er væsenligt flere end i 2014. Især har agenturet anbefalet lægemidler til behandling af kræft.

Der blev anbefalet 93 lægemidler af det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, i 2015. Det skriver Dagens Pharma. Ifølge mediet er det 11 flere end i 2014.

Især lægemidler til behandling af kræft, der står for en tredjedel af de anbefalede lægemidler, dominerer årsopgørelsen fra agenturet.

EMA fremhæver 11 særligt innovative lægemidler, hvor kræftlægemidlerne Blincyto og Imlygic fra Amgen, Farydak fra Novartis, Opdivo og Nivolumab fra Bristol-Myers Squibb samt Mercks Keytruda er nævnt.

En stor del af anbefalingerne gik til nye indikationer på lægemidler, der allerede er godkendt. EMA anbefalede således sidste år 54 lægemidler i nye indikationer.

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier