MedWatch

Amerikansk sundhedsforsikringsselskab truer leverandør

USA's største sundhedsforsikringsselskab Anthem vil have milliardbesparelse fra sin pharmacy benefit manager, der forhandler priser med medicinalindustrien. Ellers vil de kigge sig om efter en anden leverandør.

Jens Henrik Daugaard/Polfoto/Arkiv
Foto: Jens Henrik Daugaard/Ritzau

Sundhedsforsikringsselskabet Anthem vil have en besparelse på 3 mia. dollars, altså lidt over 20,5 mia. kroner om året, på den medicin, som selskabet køber fra sin pharmacy benefit manager (PBM), Express Scripts Holding. Det skriver Reuters.

Udmeldingen fra Anthem kom i går på J.P.Morgans sundhedskonference, der holdes i disse dage i San Francisco, og hvis Anthem, der er USA's største sundhedsforsikringsselskab, gør alvor af truslen, vil det være et hårdt slag for Express Scripts Holding, fordi det så ikke længere vil være USA's største PBM.

PBM’erne er de selskaber, der forhandler priser med medicinalindustrien og sammensætter pakker af lægemidler, som de så videresælger til forsikringsselskaberne.

Særlig aftale

Anthem og Express Scripts har en særlig aftale, som gør, at Anthem har ret til periodevise gennemgange af, hvor meget de egentlig betaler for deres medicin hos Express Script. Aftalen skyldes, at Anthem i 2009 solgte sin PBM-enhed til Express Script.

På baggrund af det udtalte Joseph Swedish, der er adm. direktør i Anthem, til en gruppe investorer, at Express Scripts burde videresende 3 mia. dollars, som de opnår i besparelse fra medicinalselskaberne. Penge, der bør komme sundhedsforsikringsselskabets kunder til gode.

Forhandlinger i hårdknude

En talsmand for Express Scripts afviste, at Anthem have ret til de 3. mia. på baggrund af de drøftelser de to virksomheder længe har været i gang med. Det er fordi, at forhandlingerne er ved at gå i hårdknude, at Anthem nu lufter sine krav offentligt.

Anthem har dog det problem, at der ikke er så mange andre PBM’er at gå til. På grund af konsolidering i branchen er der udover Express Script kun to andre store spillere på markedet nemlig CVS Health og OptumRx.

Prispresset på medicin vil øges i USA

Express Scripts sagsøger medicinalselskab for 140 mio. dollars

Dominoeffekt eskalerer kolossal konsolideringskabale

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier