MedWatch

Shires gigantopkøb afhænger af skattedetaljer

Ifølge Financial Times er det lige nu skatteteknik, som er sidste forhindring for det 221 mia. kr. store opkøb af Baxalta.

Flemming ØRnskov, CEO, direktør, Shire Pharmaceuticals
Shire-direktør Flemming Ørnskov Foto: Shire/ PR

Engelske Shire med danske Flemming Ørnskov som direktør nærmer sig opkøbet af amerikanske Baxalta, men lige nu er det skatteteknik, som skiller parterne ad, skriver Financial Times.

Shire er angiveligt klar med 32 mia. dollar - svarende til 221 mia. kr. ved dagskurs. Men et lignende tilbud er allerede afvist af Baxalta. Dengang var det et tilbud rent i aktier, og denne gang er der angiveligt kontanter på bordet.

Det springende punkt - og grunden til at Shire i første omgang tilbød aktier i stedet for kontanter - er de amerikanske skatteregler. Baxalta blev for 1. juni 2015 skilt fra sit moderselskab Baxter, og Baxalta er i dag skatteundtaget.

Dén status er afgørende at beholde, hvis købstilbuddet skal give mening for Shire, skriver Financial Times, og Shire har været af den opfattelse, at Baxalta ville miste sine skattefordele, hvis der kom kontanter med i opkøbet.

Nu lader det til, at rådgivere har fået overbevist Shire om, at man kan lægge kontanter i tilbuddet også, og et bud bestående af 60 pct. aktier og 40 pct. kontanter skulle derfor være under opsejling, skriver Financial Times.

Shire nærmer sig gigantisk amerikansk opkøb

Shire-kontanter får Baxalta til forhandlingsbordet

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier