MedWatch

Shire-kontanter får Baxalta til forhandlingsbordet

Irske Shire har angiveligt fundet en måde at introducere en kontantdel i opkøbsbuddet på Baxalta, uden at en heftig skatteregning bliver en del af handlen, og det skulle have fået det amerikanske selskab til bordet. Men andre købere spøger i kulissen.

Foto: Shire/ PR

Irske Shires forsøg på at købe amerikanske Baxalta har efterhånden udviklet sig til den længste saga i medicinalverdenens 2015, og det fortsætter helt frem til nytår, ser det ud til.

For nu har Shire ifølge FierceBiotech fundet en måde, hvorpå man kan introducere en kontantdel i handlen, uden at selskaberne bliver ramt af en heftig skatteregning i forbindelse med, at Baxaltas amerikanske forretning ryger til Irland.

Det skulle angivelig have fået Baxalta til forhandlingsbordet. Indtil nu har det være en aktiebaseret handel, som Shire har forsøgt sig med siden 10. juli. Her bød man, hvad der svarede til 33,9 mia. dollars i en handel, der ville betyde, at Baxalta-aktionærer ville eje 37 pct. af det fusionerede selskab. Det blev afvist.

Samtidig skulle Baxalta angiveligt holde hånden frem til andre interesserede parter for at sikre sig, at man får den bedst mulige købspris. Det skulle således være blandt andre Sanofi og AbbVie, der spørger i kulissen.

Alt imens Shire-topchef Flemming Ørnskov fortsat forsøger at overtage det amerikanske selskab for at kunne nå en omsætning på 20 mia. dollars i 2020.

 Shire er parat til at opgive Baxalta

 Ny spiller blander sig måske i Shires bud på Baxalta

 Medie: Ørnskov forbereder nyt bud på Baxalta

 Ørnskov køber biotekselskab for 40 mia

 Medie: Shire er klar til at hæve Baxalta-bud

 Baxalta afviser endnu engang Ørnskovs frieri 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier