MedWatch

Iran er for de store

Lempelsen af sanktionerne mod Iran byder på mange muligheder for de danske medicinal- og medicoselskaber, men det er først og fremmest de store virksomheder, som har kræfterne til at tage del i eksporteventyret.

Foto: Miriam Dalsgaard/POLFOTO

Sidste års atomaftale med Iran har fornyet erhvervslivets interesse i den folkerige stat, der er et af verdens største markeder, men som i de sidste mange år har været hårdt ramt af vestlige sanktioner. Med atomaftalen lempes de sanktioner, og blandt andet danske selskaber i medicinalindustrien får mulighed for at nyde godt af den nye adgang. Det var da også en af årsagerne til, at udenrigsminister Kristian Jensen i denne uge besøgte landet. For de mindre selskaber er der dog grund til at slå koldt vand i blodet, mener Dansk Industri.

”Der er ikke nogen tvivl om, at Iran er et utrolig interessant marked. Det er meget stort, befolkningen er veluddannede, og der er stor efterspørgsel på den slags produkter, som vi er gode til Danmark, blandt andet medicin, men der er stadig også store problemer i landet,” siger Peter Thagesen, som er underdirektør i Dansk Industris fagenhed for Afsætningspolitik. 

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier