MedWatch

Lilly leverer skuffende forventninger til 2016

Novo-konkurrenten amerikanske Eli Lilly har svært ved at leve op til analytikernes forudsigelser.

Foto: Eli lilly/PR

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly, der konkurrerer med blandt andet Novo Nordisk på markedet for diabetesbehandling, kan ikke umiddelbart leve op til analytikernes prognoser med selskabets egne forventninger til regnskabsåret 2016.

I en meddelelse tirsdag eftermiddag oplyser selskabet, at det venter en justeret indtjening per aktie på 3,45-3,55 dollar i 2016, mens analytikernes forventninger ifølge estimater fra Bloomberg News lyder på 3,65 dollar. På rapporteret basis ventes en indtjening per aktie på 2,92-3,02 dollar.

Heller ikke på toplinjen kan Eli Lilly følge med analytikernes forventninger. Her venter selskabet en omsætning på 20,2-20,7 mia. dollar i 2016, mens analytikernes prognose lyder på 21,4 mia. dollar.

Eksklusive den ikke gunstige effekt af en styrket dollar venter Eli Lilly desuden salgsvækst for en stribe af de etablerede lægemidler, herunder det hurtigtvirkende diabetesmiddel Humalog, der konkurrerer med Novo Nordisks Novolog, og DPP 4-hæmmeren Trajenta, oplyser selskabet.

Forventningerne til 2016 er da også - trods de ikke lever op til analytikernes forventninger - et udtryk for vækst, hvis man sammenholder dem med Eli Lillys forventninger til 2015. Og det er der tilfredshed med hos selskabet selv.

"Vi er forblevet tro mod vores strategi om innovation, og det betaler sig for patienterne og aktionærer. Eli Lilly fortsætter med at levere på de finansielle forpligtelser, samtidig med at vores pipeline skrider fremad, og vi lancerer nye medicin," siger John C. Lechleiter, der er administrerende direktør hos det amerikanske selskab, i meddelelsen.

"Vi går ind i 2016 i en stærk position og venter fortsat vækst. Vores mål er at holde fast i vores flow af værdifuld medicin fra vores pipeline for at forbedre patienternes liv og skabe værdi for aktionærerne," fortsætter topchefen.

Trods optimismen går det dog ikke helt så godt som tidligere ventet - heller ikke hvis man kigger på det netop forgangne år. Grundet ekstra skattebetalinger efter et opkøb, der falder i fjerde kvartal, nedjusterer Eli Lilly nemlig også sine forventninger til det rapporterede resultat per aktie i 2015.

Her ventes der nu 2,28-2,33 dollar mod den tidligere forventning om 2,40-2,45 dollar. Det justerede resultat per aktie for 2015 ventes fortsat at ramme 3,40-3,45 dollar, oplyser Eli Lilly.

Selskabet præsenterer sit årsregnskab for sidste år den 28. januar.

Eli Lilly-aktien falder med 2,2 pct. til 81,05 dollar i det amerikanske formarked.

Anbefalet godkendelse til Lillys lungekræftmiddel

Eli Lilly får endelig godkendelse af Lantus-efterligning

Lilly må forsvare pris på nyt cancermiddel

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier