MedWatch

Modsatrettede meldinger om Lundbeck

Mens det amerikanske finanshus JPMorgan hæver anbefalingen for Lundbecks aktie, er Nordeas holdning stadig negativ.

Et godt salg af skizofrenimidlet Rexulti lover godt for medicinalkoncernen Lundbeck, hvor der også er pæne gevinster fra det spareprogram, som blev lanceret sidste år.

Det mener det amerikanske finanshus JPMorgan, der mandag har ændret syn på aktien, som nu får anbefalingen "overvægt" og et kursmål på 270 kr. Tidligere var anbefalingen blot "neutral" med et kursmål på 134 kr., oplyser amerikanerne i en analyse.

JPMorgan regner med et salg af Rexulti på 700 mio. kr. i 2016, hvilket er 140 pct. højere end forventningen blandt bankerne generelt, der regner med et salg på 300 mio. kroner.

"Vi vurderer, at lanceringen af Rexulti har overgået konsensusforventningerne. Baseret på de første data omkring lanceringen i USA ser det ud til, at Rexulti er blevet introduceret hurtigere, end markedet forventer," skriver JPMorgan i en analyse.

JPMorgan skriver desuden, at det - baseret på tal fra analysehuset IMS - allerede generer et årligt salg på 1100 mio. kroner. (160 mio. dollar) før rabatter. Midlet, som Lundbeck sælger sammen med den japanske partner Otsuka, blev lanceret i USA i august.

Spareprogram slår igennem

Det amerikanske finanshus har hævet sine forventninger til Lundbecks omsætning i perioden 2015-2020 med omkring 20 pct.

Ud over et højere salg af Rexulti peger JPMorgan også på, at det spareprogram indeholdende 1000 fyringer, som topchef Kåre Schultz fremlagde i august sidste år, kan give en højere indtjening hos Lundbeck, end markedet generelt forventer.

JPMorgan venter en kerne-EBIT-margin på 18 pct. i 2017, 27 pct. i 2018 og 33 pct. i 2020. Det ligger 4-6,5 pct.point højere end markedets forventninger. Finanshuset regner allerede i år med, at spareprogrammet begynder at slå igennem.

Det nye kursmål på 270 kr. indikerer et potentiale på 18 pct. i forhold til mandagens lukkekurs for aktien på 228,90 kr.

Nordea er negative

Hos Nordea er man dog knap så positivt indstillet overfor Lundbeck. I morgenrapporten fra banken, skriver senior aktierådgiver Jesper Bamberger:

"Vi mener, at aktien er for dyrt prissat, og at der er stor risiko for, at Lundbeck ikke kan leve op til markedets høje forventninger, da det stort set vil kræve salgssucceser med alle selskabets produkter. Vi tvivler på at det vil lykkes, da flere af produkterne står over for kopikonkurrence."

 Regionerne opgiver krav mod Lundbeck

 Lundbeck går til kamp mod billig produktion i Indien

 Lundbeck-middel står over for vigtig eksamen i USA i 2016 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier