MedWatch

Ugebrev: Veloxis, Zealand og Bavarian mulige 2016-kursvindere

Blandt de 18 danske aktier, som Økonomisk Ugebrev Formue placerer i gruppen sundhedssektoren, peger ugebrevet på tre mulige kursvindere.

Foto: Richard Drew

Der er tale om Veloxis, Bavarian Nordic og Zealand Pharma.

Ugebrevet tror, Veloxis kan blive en vinder i 2016, da man til sommer vil opnå den fulde markedsgodkendelse i USA for transplantationsmedikamentet Envarsus.

"Vi vurderer fortsat, at datapakken for Envarsus er favorabel i forhold til de konkurrerende midler Prograf og Advagraf, hvorfor det bør være muligt at tage markedsandele på et marked, der globalt er på over 10 mia. kr.," skriver ugebrevet, der også tror på, at Veloxis i løbet af 2016 vil indgå en partneraftale for Envarsus på attraktive vilkår uden for USA og Europa.

Veloxis sluttede 2015 af i 1,75 kr. og steg i 2015 52 pct

Zealand stærk i andet halvår

Ugebrevet venter, at Bavarian Nordic vil fortsætte kursfremgangen i 2016, først og fremmest drevet af fremgang i infektionssygdomsdivisionen inden for blandt andet kopper, ebola, RSV og HPV. Desuden kommer der data fra et fase III-studie med Prostvac. Det venter ugebrevet, markedet vil reagere reagere positivt på.

Bavarian steg i 2015 81 pct. og slukkede før nytår i 357,5 kr.

Ugebrevet tror også på, at Zealand Pharma vil få et godt 2016.

"Første kvartal vil sandsynligvis blive vanskeligt, da vi ser stor risiko for at fase II-studiet med medikamentet Danegaptid, hvorfra der ventes data i første kvartal, vil fejle. Men i 2. halvår 2016 venter vi til gengæld amerikansk godkendelse af både GLP-peptidet Lyxumia samt kombinationsproduktet Lixilan, som er selskabets vigtige pipelineaktiver," skriver ugebrevet.

Zealand steg i 2015 83 pct. og sluttede året i 151,5 kr.

Mulige vindere

I den gruppe, som ugebrevet kalder boblere, placerer ugebrevet et par af de større selskaber i den danske børsnoterede sundhedssektor.

Det er Genmab og Novo Nordisk

"Genmab er på vores ”bobler-liste” fordi data for Darzalex er meget flotte, og vi forventer positive frontline data i knoglemarvskræft i løbet af andet halvår 2016, som formentlig vil give aktien yderligere brændstof," skriver ugebrevet.

Genmab var C20-tophopper i 2015 og steg 155 pct. til årets slutkurs på 917,50 kr.

Novo Nordisk er på listen, da ugebrevet vurderer, at selskabet vil få gavn af, at den amerikanske centralbank nu har signaleret en række rentestigninger forude i 2016, hvilket må formodes at holde dollar høj i forhold til kroner, og derved styrke de afrapporterede indtjening i kroner.

Desuden har ugebrevet forventninger til, at Novo Nordisk med godkendelse af ny-generation basalinsulinen Tresiba i USA i efteråret 2015 nu står med en ny stærk vækstdriver på hånden, som der skal indbygges forventninger til i aktiekursen, "selvom salget dog må ventes at blive relativt moderat i 2016".

Novo steg i 2015 54 pct. til 399,9 kr. onsdag før nytår.

Tre bundskrabere

Som bundskrabere - kurstabere - blandt de 18 børsnoterede danske "sunhedssektor-selskaber peger ugebrevet på Bioporto, Neurosearch og Onxeo.

 Årets MW-indeks: Vindere blandt store og små

  Biotek kommer igen i USA

  Medicinalsektoren satte sig på børstoppen i 2015

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier