MedWatch

"Jeg som forbruger er blevet snydt, så vandet driver"

Interview: Margrethe Vestager håber, at virksomheder, der snyder med konkurrencen, bliver ramt hårdt af erstatningssager - ikke mindst i medicinbranchen. Det skal gerne blive konsekvenserne af en ny lov.

Foto: Thierry Monasse

Borgerne i EU har betalt milliarder af kroner for meget for medicinen, fordi medicinselskaberne har hæmmet konkurrencen. Det har EU tidligere regnet sig frem til. Alligevel har der ikke været nogen erstatningsopgør af betydning, hvor f.eks. Danske Regioner eller andre statskasser har forsøgt at kradse penge ind fra medicinselskaber, der bryder konkurrenceloven.

Men det skulle meget gerne ændre sig med et nyt direktiv, som EU har vedtaget, og som nu skal implementeres i de enkelte lande.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier