MedWatch

Vestager: Industrien ser ud til at have ændret adfærd

Interview: Sundhedsområdet kommer til at fylde mere og mere både i de offentlige budgetter og i borgernes bevidsthed, og derfor vil man se EU’s konkurrencekommissær og hendes folk have fokus på industrien. Margrethe Vestager glæder sig dog over en tilsyneladende ændret adfærd i branchen.

Foto: Line Ørnes Søndergaard

”Det, der har overrasket mig mest, er, at det er så farverigt. Jeg troede simpelthen, at det var løgn. Vi har for eksempel lige givet bøder til et konvolutkartel. Det er jo titlen på en bog. ’Konvolutkartellet’. Det var et kartel, hvor man delte markedet imellem sig og til en vis grad også aftalte priser, og man havde gjort sig den ulejlighed at kalde de mere lyssky møder for ’møder om golf og minigolf’. Det er da farverigt.”

Margrethe Vestager fortæller med store smil MedWatchs udsendte om de første to måneder på posten som konkurrencekommissær i EU. Den tidligere økonomi- og indenrigsminister tager dog forbehold for netop den korte tid i spidsen for indsatsen, når snakken falder på medicinal- og medicoindustrien.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier