MedWatch

FDA fjerner stopklods for forsøg

De amerikanske lægemiddelmyndigheder har givet tilladelse til at et biotekselskab kan genoptage forsøg med et kræftmiddel, der tilbage i oktober var under mistanke for at være skyld i et dødsfald.

Det amerikanske biotekselskab Advaxis kan tilsyneladende ånde lettet op, da de amerikanske lægemiddelmyndigheder (FDA), har løftet deres forbud mod kliniske forsøg med selskabets middel axalimogene filolisbac. Det skriver Reuters.

Axalimogene filolisbac er en eksperimenterende immunterapi mod HPV associeret kræft, og i oktober stoppede FDA fire kliniske forsøg med midlet, da der var mistanke om, at det havde været skyld i en patients død tilbage i 2013. Advaxis har hele tiden afvist, at deres middel skulle være årsagen til patientens død, men at hun i stedet var død som følge af hendes sygdom, livmoderhalskræft.

Forsøgene bliver nu genoptaget, men Advaxis har også implementeret nye nogle risikomindskende tiltag. Det inkluder blandt andet et nyt forsøgsdesign, kriterierne for patientinklusion og overvågningstiltag. De nye initiativer er udarbejdet i diskussion med FDA.

Selskabets aktier steg efterfølgende med op imod 38 pct.

 FDA stopper forsøg med kræftmiddel efter dødsfald

 Merck starter studie om prostatakræft med partner  

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier