Farma kæmper for afkast af F&U

Antallet af lægemiddelgodkendelser i USA har nu overgået sidste års meget høje antal, men afkastet på forskning og udvikling er stærkt faldende.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Da FDA i fredags godkendte Roches lungekræftmiddel alectinib, markerede det ifølge Reuters samtidig punktet, hvor antallet af lægemiddelgodkendelser i USA oversteg de 41, som kom i 2014, og som var det hidtil højeste antal i 18 år.

Mange af disse nye behandlinger er dog rettet mod nichepatientpopulationer og er beregnet til behandling af sjældne sygdomme eller meget specifikke undertyper af kræft, hvilket begrænser deres salgspotentiale.

Det kan aflæses i farmaselskabernes afkast på F&U, da omkostningerne ved at opnå godkendelser ikke ligefrem falder. Ifølge en ny rapport fra Deloitte er afkastet på F&U-omkostningerne hos verdens største medicinalselskaber siden 2010 faldet fra 10,1 pct. til nu kun 4,2 pct.

"Vi ser nu en tendens i, at virksomhederne returnerer flere penge til aktionærerne gennem udbytte og aktietilbagekøb, end at de investerer i fremtiden gennem F&U, licensaftaler og opkøb," siger Julian Remnant fra Deloitte til Reuters.

 Lægemiddelgodkendelser steg i 2014 

 Medicinalindustrien er blevet bedre til F&U

 Fede år i farmasektoren viser sig i F&U

 Her er medicoselskaberne med de største F&U-budgetter 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også