Medicinalindustrien er blevet bedre til F&U

Industrien lancerer det højeste antal nye lægemidler i 17 år, og færre midler fejler i fase 3-udviklingen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

46 nye innovative lægemidler blev lanceret i 2014, en markant stigning fra de 29, som blev lanceret i 2013. Det er samtidig det højeste antal nye lægemidler i 17 år. Det er især onkologimedicin, som industrien bruger penge på at udvikle - næsten en tredjedel af forsknings- og udviklingsomkostningerne gik til onkologiområdet sidste år. Det skriver Reuters på baggrund af en analyse fra Thomson Reuters.

Udover at lancere flere produkter, så var der også langt færre lægemidler, som fejlede i det kritiske fase 3-stadie i 2014. 56 lægemidler blev sløjfet i fase 3 i de seneste tre år, hvilket var langt mindre end de årlige 68 midler i perioden 2009-2011. Ifølge Philip Miller, Senior Director of Clinical and Regulatory Affairs ved Thomson Reuters, så nyder industrien godt af, at selskaberne er begyndt at beskæftige sig mere med specialiseret medicin til sjældne sygdomme. De går som regel hurtigere igennem udviklingsprocessen end midler til det brede marked.

Generelt går det også bedre med at få godkendt medicinen hos regulatorerne. Den mest dramatiske forbedring ses i Japan, hvor den gennemsnitlige godkendelsestid er faldet fra mere end 800 dage i 2006, til 306 dage i 2014. Det gør japanerne hurtigere end både FDA og European Medicines Agency, som i gennemsnit brugte henholdsvis 343 dage og 418 på at godkende nye lægemidler i 2014.

 Fede år i farmasektoren viser sig i F&U

 Her er medicoselskaberne med de største F&U-budgetter

 Medicinudvikling er blevet dobbelt så dyr

 Her er Big Pharmas bedste F&U-afdelinger 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også