MedWatch

Novos øreselskab får første FDA-godkendelse

Amerikanske Otonomy, der er delvist ejet af Novo Ventures, har fået den første amerikanske godkendelse.

Foto: Colourbox

Novo Ventures amerikanske øreselskab, Otonomy, har sikret sig den første amerikanske godkendelse. Godkendelsen tilfalder selskabets øremiddel Otiprio, der skal reducere komplikationer i forbindelse med dræn i ørene.

Det skriver FierceBiotech.com

Otiprio er en depotformulering af antibiotikummet ciprofloxacin, og bliver det første lægemiddel godkendt til denne indikation. Otonomy estimerer, at der hvert år bliver udført cirka 1 million procedurer, hvor der bliver lagt dræn som følge af infektioner i øret, og at der i 85 pct. af tilfældene er tale om børn.

Det er meningen, at Otiprio skal reducere komplikationerne, der kan opstå i forbindelse med dræn i øret, og blandt andet spare forældrene for hele tiden at skulle administrere øredråber.

Otonomy vil selv føre Otiprio på markedet, og man regner med lancering i USA i første kvartal af 2016.

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier