MedWatch

Novos øreselskab får første FDA-godkendelse

Amerikanske Otonomy, der er delvist ejet af Novo Ventures, har fået den første amerikanske godkendelse.

Foto: Colourbox

Novo Ventures amerikanske øreselskab, Otonomy, har sikret sig den første amerikanske godkendelse. Godkendelsen tilfalder selskabets øremiddel Otiprio, der skal reducere komplikationer i forbindelse med dræn i ørene.

Det skriver FierceBiotech.com

Otiprio er en depotformulering af antibiotikummet ciprofloxacin, og bliver det første lægemiddel godkendt til denne indikation. Otonomy estimerer, at der hvert år bliver udført cirka 1 million procedurer, hvor der bliver lagt dræn som følge af infektioner i øret, og at der i 85 pct. af tilfældene er tale om børn.

Det er meningen, at Otiprio skal reducere komplikationerne, der kan opstå i forbindelse med dræn i øret, og blandt andet spare forældrene for hele tiden at skulle administrere øredråber.

Otonomy vil selv føre Otiprio på markedet, og man regner med lancering i USA i første kvartal af 2016.

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier