MedWatch

Forhadt medicinalchef hyrer lobbyister

Martin Shkreli, der er blevet berømt og berygtet for at hæve prisen på et lægemiddel med 5500 pct., forsøger at redde sit særdeles skrantende image.

Foto: Colourbox

Den omstridte medicinalchef Martin Shkreli vil genoprette sit image, og derfor har den 32-årige hyret en række lobbyister, skriver Reuters.

"Ja, vi har en plan. En meget dyr og velformuleret en af slagsen. Enhver medierådgiver er på vores lønningsliste," siger han ifølge mediet.

Udmeldingen kommer efter, at stort set hele verden har lagt ham for had, efter han hævede prisen på lægemidlet Daraprim med 5500 pct., fra 13,5 dollars til 750 dollars. Det fik Hillary Clinton på banen i ”Twitter-sfæren” med en sønderlemmende kritik af prisstigninger på ældre medicin generelt.

Siden var den tidligere førstedame, og nuværende præsidentkandidat, ude med et forslag om, at patienter i USA med kroniske og alvorlige sundhedsproblemer højest skal hive 250 dollars op ad egen lomme om måneden for at betale lægeordineret medicin. 

Martin Shkreli og hans selskab er blevet ekskluderet fra verdens største brancheorganisation for biotek, BIO, og den forhadte topchef har også trukket lidt i land med hensyn til den gigantiske prisstigning på Daraprim. Men demokraternes kamp mod medicinpriserne er fortsat.

 Forhadt medicinalboss er langt fra alene 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier