MedWatch

Merck har gode resultater med ugentlig diabetespille

Den amerikanske medicinalselskab har præsenteret nye resultater, der viser positive takter for diabetespillen Omarigliptin.

Foto: /ritzau/AP/Matt Rourke/

Det amerikanske medicinalselskab Merck har onsdag præsenteret succesrige resultater med sin nye diabetespille i DPP-4-klassen, Omarigliptin.

Pillen, der skal tages ugentligt, har i et afsluttede fase 3-studie vist sig at give tilsvarende blodsukkerkontrol, som Mercks DPP-4-hæmmer, Januvia, der skal tages en gang om dagen.

"Omarigliptin har potentiale til at blive en vigtig behandlingsmulighed for de patienter, der foretrækker en ugentlig dosering, " siger Sam Engel, der har titel af associeret vice president for Merck diabetesudvikling ifølge en meddelelse.

Også inden for andre klasser af diabetesmedicin er medicinalselskaberne på tæerne for at gøre behandlingen endnu mere bekvem for patienterne. Det gælder eksempelvis på markedet for GLP-1-analoger, hvor der er tre ugentlige produkter på markedet.

Merck planlægger at indsende registreringsansøgning for Omarigliptin i USA mod slutningen af 2015. I Japan søgte Merck allerede om markedsføringstilladelse i november sidste år.

Merck er i forvejen markedsleder inden for klassen af DPP-4-hæmmere, og Januvia omsatte alene sidste år for 6 mia. dollar.

 Nyt studie skyder kræftrisiko ved diabetesmidler ned

 Nye danske anbefalinger til Opdivo og Keytruda

 Merck strømliner ledelsen

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier