MedWatch

Britisk allergifirma i milliardstort astma-opkøb

Et engelsk biotekselskab har styrket sin portefølje ved at opkøbe to allergifirmaer for et milliardbeløb.

britisk pund penge sedler
Foto: Colourbox

Det engelske biotekselskab Circassia, der gik på børsen i London for godt et år siden, har netop erhvervet sig to nye virksomheder. Ifølge Reuters har Circassia købt svenske Aerocrine for cirka 139 mio. pund, 1,45 mia. kr., og Prosonix for et beløb op til 100 mio. pund, 1,04 mia. kr. Begge selskaber har specialiseret sig i astma.

"Aerocrine har produkter, som de sælger til specialister indenfor astma-allergi, som er præcis de samme kunder, vi ønsker at sælge vores allergiprodukter til, så strategisk passer det rigtig godt. Prosonix har kortsigtede produkter som kan hjælpe os med at lave en specialiseret medicinalvirksomhed indenfor astma-allergi," siger Steve Harris, adm. direktør i Circassia.

Circassia har store forventninger til, at købet af Aerocrine kan gør det lettere at lancere briternes nyeste produkt Cat-Spire mod katterallergi. Det forventes, at der kommer fase 3-data på forsøg med Cat-Spire i første halvår af 2016.

ALK-rival indlicenserer måleudstyr

Britisk allergifirma på vej på børsen

Britisk børsnotering kan påvirke ALK

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier