MedWatch

Forward Pharma fortsætter kursridt

For nyligt rundede det danske biotekselskab Forward Pharma 1,5 mia. dollars i markedsværdi, men aktiekursen fortsætter med at slå rekorder.

Foto: Colourbox

Det amerikanske børsmarked ser ud til at have tiltagende tro på det danske biotekselskab Forward Pharma i tvisten mod den amerikanske gigant Biogen.

I hvert fald fortsætter kursen med at stige og stige på den amerikanske Nasdaq-børs. Torsdag tog aktien endnu et nøk opad med en stigning på 1,06 pct., og landede på 34,41.  Med den stigning er aktien steget 65,2 pct. siden årsskiftet.

Det betyder, at selskabets markedsværdi nu er oppe på 1,6 mia. dollars, og værdien er således steget med godt og vel 4,2 mia. kr. siden årsskiftet.

Forward Pharma havde frem til august 2014 over for omverdenen kommunikeret, at selskabets hovedaktiv, det aktive stof i et lægemiddel under udvikling, kaldet FP187, var rettet mod behandlingen af moderat og svær psoriasis.

Det aktive stof i FP187 hedder dimethyl fumarate (DMF), og selskabet har tidligere over for både presse og investorer understreget, at man har stået i en særdeles gunstig konkurrencesituation i forhold til psoriasis-markedet. Det eneste andet selskab, der for alvor har anvendt DMF, er den amerikanske biotekgigant Biogen Idec, og det i en ganske anden indikation, nemlig mod attakvis multipel sklerose (MS).

Men det ændrede sig i august sidste år.

For nu er investorfokus på Forward Pharma først fremmest rettet mod multipel sklerose. Forward Pharma kræver nemlig ejerskabet til DMF mod multipel sklerose med en daglig dosis på 480 mg - og dermed ejerskabet til et af verdens bedst sælgende lægemidler, Tecfidera fra Biogen Idec. Lægemidlet har siden dets lancering i april 2013 solgt for 2-3 mia. dollars.

Og i slutningen af april fik Forward Pharma medvind fra European Patent Office (EPO). Myndigheden besluttede nemlig at give Forward Pharma 480 mg DMF-patentet i Europa. Det betyder, at Biogens Tecfidera-salg i Europa – hvis sagen ender med, at Forward Pharma har patentet også efter diverse slagsmål – reelt sælges under Forward Pharmas patent.

EPO udsteder patentet formelt den 20. maj, og der har været indsigelser fra tredje part, som hævet over enhver tvivl er Biogen. Disse indsigelser blev åbenbart ignoreret.

 Forward Pharma vinder EU-patent

 Forward Pharmas patentkrig officielt skudt i gang

 Kursfest fortsætter hos Forward Pharma

 Nye problemer for Biogen – og Forward Pharma 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier