MedWatch

Analytiker: Enestående Bavarian-data

Der er ifølge analytiker især ét enestående element ved tirsdagens nyhed fra danske Bavarian Nordic vedrørende data på selskabets lægemiddelkandidat til behandling af prostatacancer.

Foto: Bavarian Nordic, PR

Et sæt stærke overlevelsesdata fra et fase 1-studie med Bavarian Nordics lægemiddelkandidat Prostvac er blevet mødt med en markant kursstigning på over 10 pct. på aktiemarkedet. Og det er der god grund til, vurderer analytiker i Jyske Bank Frank Hørning Andersen.

Han peger på, at studiet viste en forlænget overlevelse, og som noget helt særligt også viste, at nogle patienter oplevede, at sygdommen ikke længere udviklede sig.

"Det, der er hovedessensen i det her, at de 20 pct. af patienterne, der er i live efter 80 måneder, faktisk er frie for sygdomsprogression. Det vil et eller andet sted sige, at man er kureret, og det er ret enestående," siger Frank Hørning Andersen til Ritzau Finans.

I fase 1-studiet med Prostvac indgik 30 patienter med såkaldt metastatisk kastrationsresistent prostatacancer. Patienterne blev behandlet med Prostvac samt stigende doser af antistoffet, Ipilimumab, der markedsføres under navnet Yervoy af Bristol-Myers Squibb.

Funktionel kur for nogle

På rekrutteringstidspunktet var Docetaxel eneste godkendte behandling, som kunne øge overlevelsen. Den forventede mediane overlevelse i patientgruppen var 18,5 måneder, men den observerede mediane overlevelse i studiet med Prostvac og Yervoy blev 31,3 måneder for alle grupper og 37,2 måneder for gruppen, der modtog en dosis af Yervoy på 10 mg/kg 20 pct. af patienterne var stadig i live efter 80 måneder.

Ifølge IR-chef i Bavarian Nordic, Rolf Sass Sørensen, er det første gang, at overlevelsesdataene viser en såkaldt hale, karakteriseret ved de 20 pct. af patienterne, der var i live efter hele 80 måneder.

"20 pct. af patienterne oplever det, der svarer til en funktionel kur. Det er ikke set før," siger han til Ritzau Finans.

Aktien i Bavarian Nordic skød umiddelbart efter meddelelsen over 200 kr. fra 190 kr. inden offentliggørelsen, og den handles tirsdag kl. 12.55 helt oppe i 212,5 kr. Det er en stigning på 11,8 pct. fra mandag.

Bavarian Nordic er i færd med det afsluttende fase 3-program med Prostvac. Studiet omfatter i alt tre patientgrupper på hver omkring 400 patienter. De to af grupperne får Prostvac med eller uden en immunbooster, mens den sidste gruppe får placebo. Der vil blive målt på overlevelsen i de to Prostvac-grupper hver for sig sammenlignet med kontrolgruppen.

Med fase 1-dataene in mente kan det på sigt komme på tale at prøve Prostvac i et større studie sammen med Yervoy, oplyser Rolf Sass Sørensen.

 Bavarian-chef: Bedste resultater hidtil

 Bavarian-chef: Immunterapi er banebrydende 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier