MedWatch

Dansk rigmandsfamilie indgår aftale med Pfizer

Det danske, familieejede Pharmacosmos har indgået en aftale med den amerikanske gigant Pfizer om rettigheder til et af selskabets lægemidler.

Foto: ESKESTAD MIK

Danske Pharmacosmos har nu dækket Nordamerika ind kommercielt.

Det står klart, efter at det danske selskab, der er ejet af den tredje generation af den rige Christensen-familie fra Holbæk, har indgået en aftale med amerikanske Pfizer om de kommercielle rettigheder til lægemidlet Monofer.

Pfizer får nemlig de kommercielle rettigheder på det canadiske marked, oplyser Pharmacosmos, og da selskabet i begyndelsen af året indgik en lignende aftale med Helsinn for det amerikanske marked, er Nordamerika således afsat.

"Vi ser frem til at arbejde med Pfizer i Canada og tror på, at Monofer vil møde endnu udækkede kliniske behov med et klart potentiale for at forbedre resultaterne og bekvemmelighed for canadiske patienter, der lider af jernmangelanæmi. Vores aftale med Pfizer er en vigtig milepæl i vores ambition om at etablere Monofer som verdens førende mærke for håndtering af jernmangelanæmi," udtaler selskabets adm. direktør Lars Christensen i en meddelelse.

Monofer, der gives direkte i blodårerne og består af nanopartikler, der indeholder både jern og kulhydrat, er allerede i 2009 godkendt i EU til behandling af patienter, der lider af jernmangel. I øjeblikket er selskabet i gang med  to store, afsluttende fase 3-forsøg. Når resultaterne af forsøgene er klar, er det planen at indgive registreringsansøgning til FDA, og dermed er håbet, at produktet kan være på i hvert fald det amerikanske marked inden for et par år.

Hvor Pharmacosmos i relation til Helsinn-aftalen oplyste, at man stod til at få op imod 750 mio. kr. i milepælsbetalinger, er oplysningerne i forbindelse med Pfizer-aftalen fortrolige.

 Pharmacosmos satser benhårdt på USA

 Pharmacosmos’ bundlinje dykker 109 mio. kr.

 Familiejet medicinalfirma fordobler bundlinje

 Stærkt resultat i familievirksomhed 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier