MedWatch

Pharmacosmos satser benhårdt på USA

Den danske familieejede virksomhed Pharmacosmos går nu målrettet efter det amerikanske marked. En ny trecifret millionpartnerskabsaftale med et schweizisk selskab er første skridt på vejen.

Foto: PR

En ny partnerskabsaftale skal bane vejen for danske Pharmacosmos indtog på det amerikanske marked. Ifølge Berlingske har den familieejede virksomhed i Holbæk indgået en partnerskabsaftale med schweiziske Helsinn til en værdi af op til 750 mio. kr. alene i milepælsbetalinger.

Det er Pharmacosmos' højdosisprodukt Monofer, der er et avanceret jernstilskud, som de to selskaber nu håber at introducere til det amerikanske marked.

"Går alt, som det skal i USA, forventer vi en fordobling af vores omsætning over de kommende år. Med aftalen med Helsinn får vi en partner, der har adgang til de vigtigste beslutningstagere inden for behandlingsområdet i USA. Det drejer sig om de kræftlæger, der driver de infusionsklinikker, hvor patienter, der har brug for at få jerntilskud intravenøst, kommer," siger Tobias Christensen, direktør for forretningsudvikling og strategi i Pharmacosmos, til Berlingske. Han udgør sammen med sin bror Anders S. Christensen 3. generation i virksomheden.

Virksomhedens omsætning var i 2013/14 på 328 mio. kr.

Monofer, der gives direkte i blodårerne og består af nanopartikler, der indeholder både jern og kulhydrat, er allerede i 2009 godkendt i EU til behandling af patienter, der lider af jernmangel.

Pharmacosmos fortæller til Berlingske, at de i øjeblikket er i gang med  to store, afsluttende fase 3-forsøg. Når resultaterne af forsøgene er klar, er det planen at indgive registreringsansøgning til FDA. Selskabets medicinske direktør, Lars Lykke Thomsen, forventer, at produktet i bedste fald vil kunne være på det amerikanske marked i løbet af et par år.

 Pharmacosmos’ bundlinje dykker 109 mio. kr.

 Familiejet medicinalfirma fordobler bundlinje

 Stærkt resultat i familievirksomhed 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier