MedWatch

Forskere: Forskning på Riget bliver kvalt af kontrol

En rækkere forskere på landets største hospital Rigshospitalet er gået sammen for at påpege faren ved den kontrol, der er blevet indført efter sagerne om svindel med forskningsmidler på hospitalet.

Foto: Mik Eskestad

Nok er fem læger fra Rigshospitalet blevet politianmeldt og sigtet for svindel. Men der er stadig 1.120 forskere tilbage på Riget, der ikke er på anklagebænken - men som nu lider under det kontrol, der er blevet indført på hospitalet som følge af svindelssagerne. Det mener en række forskere på Rigshospitalet, der nu er gået sammen i en fælles kronik for at advare mod den kontrol, som forskningsmiljøet oplever i øjeblikket.

"Sammenfattende er et meget lille fåtal af Rigshospitalets 1.120 forskere politianmeldt. Vi tager på det kraftigste afstand fra enhver form for svindel med forskningsmidler. Desværre har hele gruppen af forskere, der ikke har gjort noget galt, været i undtagelsestilstand det sidste halvandet år, og vi hæmmes aktuelt i vores forskning grundet nye bureaukratiske sagsgange," skriver Jens Lundgren, Gitte Moos Knudsen, Liselotte Højgaard, Henrik Kehlet fra sammenslutningen af professorer på Rigshospitalet i Politiken.

Forskerne advarer blandt andet om, at hele forskningsmiljøet vil stå i stampe, og at det vil være svært at tiltrække og fastholde de dygtigste forskere - og ikke mindst at motivere forskerne til at bruge mange arbejdstimer på forskning.

"Vi har brug for arbejdsro og for at få ryddet op efter den storm, som, når alt kom til alt, omhandlede en yderst begrænset personkreds. Vi håber, at vi får normaliserede forhold på Rigshospitalet, så vi fremover kan bedrive forskning på Rigshospitalet på samme betingelser som på hospitaler og universiteter i resten af Danmark og internationalt," lyder det fra forskerne.

Du kan læse hele kronikken fra Politiken her.

 Otte forskere får advarsler og påtaler på Riget

 Politiet dropper sigtelse mod læge fra Riget

 Politi: Forskningsmidler brugt på rejser, mad og luksus 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier