MedWatch

Så kom Pfizers kæmpehandel

Amerikanske Pfizer køber konkurrenten Hospira for svimlende 111 mia. kr., og dermed har medicinalgiganten endelig haft held med en gigantovertagelse.

Foto: /ritzau/Scanpix/AP/Mark Lennihan

Pfizer vil købe selskabet Hospira for 17 mia. dollars, eller hvad der svarer til 111 mia. kr. Det meddeler den amerikanske medicinalgigant torsdag eftermiddag.

Det svarer til 90 dollar per aktie, eller knap 40 pct. over onsdagens lukkekurs for Hospira-aktien på 64,80 dollar for selskabet, som Pfizer beskriver som verdens førende leverandør af injicerbare lægemidler og teknologi til at levere dem ind i kroppen.

Begge selskabers bestyrelser har enstemmigt godkendt handlen.

"Den udvidede portefølje af sterile injicerbare lægemidler, der består af Hospiras brede generiske sterile injicerbare produktlinje, herunder akut pleje og onkologiske injicerbare midler, såvel som dets biosimilære portefølje kombineret med Pfizers Global Established Pharmaceuticals (GEP) brandede sterile injicerbare midler, herunder anti-infektiøse, anti-inflammatoriske og cytostatika-midler, vil skabe en førende global forretning inden for injicerbare midler," skriver Pfizer og fortsætter:

"Kombinationen styrker også GEP's vækststrategi om at opbygge en bred portefølje af biosimilære midler i Pfizers terapeutiske kerneområder gennem tilføjelsen af Hospiras portefølje, der omfatter flere markedsførte biosimilære midler."

Dermed kom det kæmpe opkøb, som hele branchen har ventet, efter at det i foråret 2014 ikke lykkedes for Pfizer at overtage AstraZeneca, trods et bud, der gentagne gange blev forhøjet, og til sidst nåede op på hele 637,3 mia. kr., hvilket ville have været industriens største opkøb nogensinde.

Selv om Pfizer køber Hospira kontant, så er der dog stadig penge tilbage på kistebunden hos medicinalkæmpen. Årsregnskabet for 2014 afslørede kontante reserver på hele 33 mia. dollars.

Handlen forventes afsluttet i andet halvår af 2015.

Pfizer er stadig på opkøbsjagt

Medie: Pfizer får kurv af generisk virksomhed

Vil Pfizer nu gå efter GSK?

AstraZeneca afviser Pfizer igen

Pfizer øger sit bud for sidste gang

USA godkender morfin-fri smertemedicin

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier