MedWatch

AstraZeneca afviser Pfizer igen

Verdenshistoriens potentielt dyreste medicinal-tango fortsætter, efter at AstraZenecas bestyrelse på ny siger nej til et forhøjet købsbud fra Pfizer. Parterne ser dog ud til at nærme sig hinanden ifølge bestyrelsens udmelding.

Nej, nej, nej.

Pfizer bliver ved med at forsøge, og AstraZeneca bliver ved med at afvise. Senest har amerikanske Pfizer afgivet sit "endelige" bud på svensk-britiske AstraZeneca, hvilket var en forhøjet sum på 637,3 mia. kr.

Og nu afviser det potentielle købsoffers bestyrelse også dette bud. Det forklarer formanden, Leif Johansson, i en erklæring på AstraZenecas hjemmeside, hvori han fortæller, at han og AstraZenecas CEO Pascal Soriot samt CFO Marc Dunoyer har drøftet buddet med Pfizer henover weekenden.

"Pascal Soriot, Marc Dunoyer og jeg havde en længere diskussion med Pfizer i weekenden om det bud, Pfizer har fremsat fredag ​​aften til en værdi af 53,50 pund per aktie. I løbet af denne diskussion sagde Pfizer, at selskabet kun ville kunne overveje mindre forbedringer af de økonomiske vilkår for fredagens ​​forslag," udtaler han og løfter dermed sløret for, at Pfizer fra fredag til søndag har øget buddet fra 53,5 til 55 pund per aktie.

Utilstrækkeligt og risikofyldt

Samtidig afslører han også, at prisen skal være minimum 7 pct. højere end de 55 pund per aktie, da fredagens forslag om 53,5 pund per aktie var minimum 10 pct. for lavt.

"Vores svar var, at selv om det antages, at andre vigtige aspekter af ethvert forslag havde været tilfredsstillende, så er den pris, som bestyrelsen vil være parat til at anbefale, ligge mere end 10 pct. over det niveau, der er indeholdt i Pfizers fredags-forslag. Det endelige forslag er en mindre forbedring, som fortsætter med at være for lavt i forhold til bestyrelsens opfattelse af selskabets værdi og er blevet afvist."

Dermed skal prisen altså op på på minimum 681,9 mia. kr., hvis formandens ord skal stå til troende. Og erkæringen afsluttes med en mindre svada mod Pfizer.

"Vi har afvist Pfizers endelige forslag, fordi det er utilstrækkeligt og vil udgøre en væsentlig risiko for aktionærerne, og samtidig have alvorlige konsekvenser for virksomheden, medarbejderne og life science-sektoren i Storbritannien, Sverige og USA," lyder det fra bestyrelsesformand Leif Johansson.

Pfizer kommer tilbage

Pfizer har meldt ud, at det seneste bud også er det endelige bud. Nordea Markets mener dog, at der er en god sandsynlighed for, at amerikanerne ikke forsvinder fra forhandlingsbordet.

"Det (buddet, red.) lægger meget tæt på hvad Nordea Markets anser for, at der skal til for, at kunne ligge pres på bestyrelsen ti l at acceptere buddet. Nordea Markets forventede 55 pund og en kontantandel på 50 pct. Pfizer har meddelt, at dette er sidste bud og at en fjendtlig overtagelse med et nyt bud direkte til aktionærerne ikke kommer på tale," skriver Nordea i sin morgenrapport og fortsætter:

"Men AstraZeneca har netop selv været ude og afvise buddet, og siger, at hvis det bliver hævet med yderligere 7 pct. vil de overveje det. Så selvom Pfizer har afvist flere bud kunne der godt være lagt op til nye drøftelser med AstraZenecas udtalelser."

 Pfizer øger sit bud for sidste gang

 AstraZeneca: Pfizers bud er meget langt fra

 Pfizer og AZ skal forklare sig for parlamentet

 Bestyrelse: 575 mia. kr. er ikke nok

 Pfizer bekræfter forhøjet bud på AstraZeneca 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier