MedWatch

Lundbeck skyder tilbage i sag om selvmordstruede patienter

Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF) angriber Lundbeck, fordi det ikke er muligt at vurdere, hvor stort problemet med selvmordsrelaterede begivenheder med depressionsmidlet Brintellix er. Ifølge Lundbeck angriber IRF de forkerte - og på en forkert præmis.

IRF, der er en enhed knyttet til Sunhedsstyrelsen, mener ikke, at de selvmordsrelaterede bivirkninger er opgjort tilfredsstillende i de artikler, der er publiceret omkring Lundbecks milliardhåb, depressionsmidlet Brintellix og blandt andet derfor har man i en længere skrivelse angrebet Lundbeck. Men det er ifølge Lundbeck den helt forkerte part at angribe.

”Selvmordsrelaterede bivirkninger, der har været et stort diskussionsemner i forbindelse med SSRI, SNRI og TCA behandling, især hos unge, er ikke tilfredsstillende opgjort i de publicerede artikler,” pointerer IRF blandt andet i en skrivelse, hvori det også fremgår, at:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier