Psykedeliske stoffer hitter hos forskere

Det er ikke usandsynligt, at psykedeliske stoffer inden for overskuelig fremtid bliver godkendt som lægemiddel til behandling af psykiske lidelser. De første fase 2-forsøg er allerede i gang. 
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten

Forskningen af psykedeliske stoffers medicinske potentiale er i kraftig vækst. Det skriver Videnskab.dk på baggrund af en ny oversigt fra non profit organisationen The Hefter Research Institute. Flere af studierne er allerede i fase 2.

Betegnelsen psykedeliske stoffer bruges om en gruppe psykoaktive, også kaldet bevisthedsudvidende stoffer, som indeholder f.eks LSD.

Den danske forsker Sebastian Leth-Petersen, ph.d.-stipendiat ved Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi ved Københavns Universitet mener, at det er et stort skridt for den psykedeliske forskning.

"Bare det, at man forbereder et studie med 180 patienter, der har til hensigt at undersøge psilocybins virkning mod alkoholisme, viser, hvor langt man egentlig er kommet. På et eller andet tidspunkt ender man med, at nogen investerer i et fase-3 forsøg, og hvis det går godt, kan stofferne blive godkendt som lægemiddel," siger Sebastian Leth Petersen til Videnskab.dk.

Han tilføjer, at det ikke længere virker urealistisk, at patienter kan få tilbudt det psykedeliske stof psilocybin inden for en overskuelig fremtid.

I starten af halvfjerdserne blev forskning i psykedeliske stoffer forbudt i hele verden, men efter årtusindeskiftet blev der givet tilladelse til enkelte forskere fra USA og Storbritannien.

Du kan se hele oversigten fra The Hefter Research Institute her.

 Depressionsforsøg med ’magiske svampe’ løber ind i problemer

 Virksomhed vil masseproducere medicinsk marihuana 

 Hashaktier ryger højt til vejrs 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også