Depressionsforsøg med ’magiske svampe’ løber ind i problemer

Verdens første kliniske forsøg designet til at udforske muligheder for at behandle depression med hallucinogener fra såkaldte magiske svampe er løbet ind i problemer med britisk og europæisk lovgivning om brugen af ulovlige stoffer til forskning.
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten
oversat af Martin Havtorn Petersen

David Nutt, som er formand for British Neuroscience Association og professor i neuropsykofarmakologi ved Imperial College London, siger, at han i forhold til de etiske aspekter havde fået grønt lys og finansiering til forsøget, men at lovgivningen står i vejen for det.

”Vi lever i en sindssyg verden i forhold til medicinlovgivning,” siger han fra en neurovidenskabelig konference i London søndag.

Han har tidligere udført eksperimenter af begrænset omfang, som har vist, at psilocybin – den psykedeliske ingrediens i de magiske svampe – kan afhjælpe svær depression for patienter, som ikke reagerer på andre behandlingsformer.

Siden har han fået tildelt ca. en halv million pund til yderligere forskning på området. Men nu kan lovgivning i Storbritannien og EU på området altså sætter en stopper for hans planer, skriver Reuters.

Læs hele historien fra Reuters her.

Forsker: Magiske svampe kan behandle depression

Nyt depressionsmiddel fra Lundbeck opnår positive resultater 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også