MedWatch

Tyskland forbyder salg af 80 generiske lægemidler

I kølvandet fra en indisk CRO-skandale har de tyske myndigheder forbudt salget af 80 generiske lægemidler.

De tyske tilsynsmyndigheder har med øjeblikkelig effekt forbudt salget af 80 generiske lægemidler.

Årsagen er, at de kliniske studier, som har ligget til grund for godkendelsen af disse midler, var udført af den indiske CRO-virksomhed GVK Biosciences.

Og en inspektion af GVK's faciliteter har tidligere vist alarmerende mangler, ligesom at EMA mener, at GVK Biosciences systematisk har manipuleret sine studier udført for de europæiske medicinalproducenter.

De tyske myndigheder har nu beordret lægemiddelproducenter, grossister, apoteker og andre detailforretninger til ikke at sælge eller bruge disse lægemidler længere.

Blandt de lægemidler, der berøres af forbuddet, er midler til behandling af højt blodtryk, depression, migræne, epilepsi og Parkinsons sygdom - og forbuddet involverer produkter fra 16 lægemiddelvirksomheder.

 Tyskland afviser antibiotika fra Ranbaxy

 Problemerne fortsætter for indisk flagskib

 Indisk medicinalselskab får igen FDA på nakken 

Mere fra MedWatch

Analyse: Vigtige rammevilkår hæmmer kliniske forsøg i Danmark

En mere gennemsigtig prissætning, bedre tid og øget adgang til rekruttering af patienter vil kunne styrke vilkårene for kliniske forsøg i Danmark, viser ny analyse. Analysen viser klare potentialer, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), der er på vej med en ny life science-strategi. 

Regeringens støtteparti ønsker også EU-agentur til Danmark

Radikale Venstre melder sig i koret med Venstre og industrien, som ønsker EU-agentur, der skal koordinere EU’s fremtidige sundhedsberedskab, til Danmark. Enhedslisten er heller ikke afvisende, men foretrækker dansk statslig vaccineproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier