Bavarian forhandler om Prostvac

Bavarian Nordic er i konkrete forhandlinger om prostatakræft-vaccinen Prostvac. For år tilbage sagde man nej til en aftale, og det kostede aktionærerne milliarder.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

For år tilbage kostede det aktionærerne milliarder, da Bavarian Nordic sagde nej til en partnerskabsaftale om sin prostatakræft-vaccine Prostvac, men nu er en aftale tilsyneladende tættere på end nogensinde. Onsdag morgen oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelse, at man er i konkrete forhandlinger om en partnerskabsaftale.

"Siden Bavarian Nordic fik rettighederne til Prostvac har det været selskabets strategi at indgå en partnerskabsaftale for kommercialiseringen af Prostvac. Fase 3-studiet følger planerne og, vi forventer fortsat at have indrulleret alle 1.200 patienter inden årets udgang," skriver Bavarian Nordic og tilføjer:

"En række selskaber viser i øjeblikket interesse i Prostvac, og Bavarian Nordic er nu i kontraktmæssige forhandlinger om en partnerskabsaftale for Prostvac. De nuværende forhandlinger indeholder upfront-betaling, milepælsbetalinger og royalties ved en kommercialisering af Prostvac," skriver Bavarian Nordic i meddelelsen.

 Bavarian i kæmpe samarbejde med J&J 

Har tidligere sagt nej

Da Bavarian Nordic tilbage i foråret 2011 ikke fik en licenskontrakt på Prostvac, styrtdykkede aktiekursen i de følgende uger. På daværende tidspunkt havde selskabet fået godkendt en udviklingsplan af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, hvor man kun behøvede en patientpopulation på 1.200 mod de normale 5.000-6.000. Samtidig fik Bavarian Nordic at vide af FDA, at hvis de kliniske resultater blot var halvt så gode som dem, man havde opnået i et fase 2-studie, så ville det være nok til en godkendelse.

”Der siger de amerikanske investorer jo så, at den ligger lige til højrebenet for os selv, og at vi bør investere i det. De sagde så også, at hvis vi gjorde det, så ville de gerne investere i Bavarian Nordic. Vi tog en dyb indånding og sagde okay, så gør vi det selv. Og markedet gik jo fuldstændig bananas, og Bavarian Nordics værdi gik fra 3,4-3,5 mia. kr. til meget lidt på næsten ingen tid,” har stifter, større aktionær og fhv. bestyrelsesformand Asger Aamund tidligere sagt til MedWatch.

”Da vi så skulle hente de 800 mio. kr. ved en emission, skete det jo til nogle forfærdelige kurser. Det glædede jo selvfølgelig de amerikanske investorer, der kom ind på en badebillet, og det havde de jo også godt set. Det betød så også, at markedet fik en grundlæggende sur indstilling og følte sig snydt. Der sad mange mennesker, der havde regnet med, at de skulle tjene mange penge,” siger han og henviser til 2010, hvor Bavarian hentede ”et par hundrede millioner," fortalte erhvevsmanden, der i dag ikke spiller nogen aktiv rolle i selskabet, men fortsat ejer syv pct. af Bavarian Nordic.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også