MedWatch

Roches milliardkøb leverer første lægemiddelgodkendelse

Et potent lungekræftmiddel, som Roche fik fingrene i gennem en 47 mia. kr. dyr handel, er nu blevet godkendt af de amerikanske tilsynsmyndigheder.

Schweiziske Roche kan nu snart begynde at se afkastet af et selskabets største opkøb nogensinde. Således er lungekræftmidlet Esbriet, også kaldet pirfenidone, nu blevet godkendt til det amerikanske marked af FDA.

Lægemidlet blev i august en del af Roches pipeline, da selskabet købte det amerikanske biotekselskab Intermune for 47 mia. kr. Opkøbet var det schweiziske selskabs største siden 2009, hvor det købte de resterende ejerandele i Genentech, som Roche ikke ejede i forvejen.

Dermed ser det første lægemiddel i USA mod en specifik lungesygdom, idiopatisk pulmonal fibrose (IPF), som kan være dødelig inden for fem år af diagnosen, ud til at nå markedet. Lægemidlet ventes af analytikere ifølge Bloomberg News at kunne omsætte for 1 mia. dollar i sit globale salg inden 2019.

Godkendelsen af ​​Esbriet er baseret på data fra fase 3-studiet Ascend og er støttet af de to andre fase 3-orsøg kaldes Capacity 1 og 2.

Omkring 100.000 mennesker i USA og 80.000 til 110.000 i Europa lider ifølge Roche af IPF, en irreversibel og i sidste ende dødelig sygdom karakteriseret ved fremadskridende tab af lungernes evne til at optage ilt på grund af ardannelse.

 Roche køber amerikansk biotekselskab i milliardstor handel

 Ny behandling til alvorlig lungesygdom 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier