MedWatch

Roche køber amerikansk biotekselskab i milliardstor handel

Schweiziske Roche har henover weekenden besluttet at bruge 47 mia. kr. på at få adgang til ny forskning og et specifikt lægemiddel.

Foto: Roche / PR

Den schweiziske medicinalkoncern Roche har købt det amerikanske biotekselskab Intermune for en pris på omkring 8,3 mia. dollar - svarende til 47 mia. kr.

Det skriver Bloomberg News.

Med købet får Roche adgang til, hvad der kan være det første lægemiddel i USA mod en specifik lungesygdom, som kan være dødelig inden for fem år af diagnosen.

Lægemidlet, der hedder Pirfenidone, ventes af analytikere ifølge Bloomberg News at kunne omsætte for 1 mia. dollar i sit globale salg inden 2019.

Roche, som er verdens største producent af lægemidler mod kræft, har i en periode forsøgt at kaste sig over andre markedsområder end lige onkologi, og med købet af Intermune ser medicinalkoncernen ud til at lykkes med dette.

"Dette vil give Roche mulighed for at vokse og styrke dets lungeforretning globalt," lyder det fra administrerende direktør Severin Schwan ifølge Bloomberg News.

Opkøbet er det schweiziske selskabs største siden 2009, hvor det købte de resterende ejerandele i Genentech, som Roche ikke ejede i forvejen.

 Gilead fægter Roche væk i retten 

 Vil Roche købe japansk partner?

 Er det her Big Pharmas næste bytte? 

 Roche i sundhedsøkonomisk tilgang til dansk marked 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier