MedWatch

Danske hjerneforskere med i amerikansk bevilling

Neuroforskere fra Københavns Universitet modtager 1,5 mio. dollar til ny type hjernescanninger.

Foto: Miranda Knox / Stock.Xchng

For halvandet år siden lancerede den amerikanske regering et 10-årigt forskningsprojekt på 100 mio. dollar. Af disse midler modtager de tre danske hjerneforskere Albert Gjedde, Per Ebbe Roland og Jakob Kisbye Dreyer nu 1,5 mio. dollars til et projekt, der skal kortlægge hjernen ved hjælp af komplekse scanningsteknikker. Det skriver Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet på sin hjemmeside.

Forskerne, der samarbejde med John Hopskins University, arbejder på at måle hjernens signaler hurtigere og mere effektivt end ved PET-scanninger. Det skal ske ved et non-invasivt system, der via fluorescerende stoffer, påvirkning med lys og lyd samt avanceret scanningsudstyr kan måle den levende hjernes aktivitet i tre dimensioner.

"For at få de pågældende sporstoffer ind i hjernen kobler vi dem til specielt designede nanopartikler, der gives intravenøst. Nanopartiklen fungerer som en slags rejsekuffert, der frigiver stoffet på det helt rigtige sted i hjernen på den helt rigtige måde," siger professor Albert Gjedde til hjemmesiden.

Det amerikanske projekt, der går under det suggestive navn, Brain (Brain Research through Advancing Innovative Neurotechnologies) har bl.a. fokus på behandling og forebyggelse af Alzheimers.

 Fælles fascination af hjernen

 Hjernesygdomme kan slå bunden ud af statskasser

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier