MedWatch

Hjernesygdomme kan slå bunden ud af statskasser

Verdens sundhedssystemer kan bukke under pga. omkostninger forbundet med at behandle hjernesygdomme i fremtiden, advarer en gruppe forskere bag et nyt studie.

Foto: Colourbox

Verdens sundhedssystemer vil snart ikke kunne klare presset fra omkostninger til at behandle hjernesygdomme, hvis man ikke begynder at investere større summer i ny forskning på området. Det er ifølge Reuters den alvorlige melding fra forskere, som har undersøgt udgifterne til dette sygdomsområde i Storbritannien.

Det nye studie, som er foretaget af en gruppe førende hjerneforskere, anslår, at sygdomme i centralnervesystemet (CNS) koster mere end 112 mio. pund at behandle på årsbasis i Storbritannien alene.

For at være i stand til at tackle det store byrde fra CNS-sygdommene er man nødt til at sikre det samme finansieringsniveau til dette område, som man ser i forbindelse med kræft og hjertesygdomme, mener forskerne.

En tikkende bombe

”Der er ingen anden gruppe af kroniske sygdomme, som koster verden mere end hjernelidelser. Hvis vi ikke gør noget snart, bliver vi overvældet af hjernesygdomme,” siger Barbara Sahakian, som er professor ved Cambridge University og formand for The British Association of Psychopharmacology, ifølge Reuters.

Studiet, som er offentliggjort i Journal of Psychopharmacology, viser, at 45 millioner patienter var diagnosticeret med hjernesygdomme i Storbritannien i 2010.

Et andet europæisk studie fra 2011 har anslået, at de samlede omkostninger på sygdomsområdet er på 800 mia. Euro, og betegnet problemet som ”en tikkende bombe”.

Det skriver nyhedskilden og tilføjer, at problemet er vokset, da flere store medicinalselskaber har mistet interessen i ny forskning i CNS-sygdomme, da det ikke er profitabelt nok.

Læs hele historien fra Reuters her.

 Hjernesygdomme kan slå bunden ud af statskasser 

 WHO advarer mod demens-eksplosion

 Lundbeck-chef kritiserer snæversyn i sundhedsvæsnet  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier