MedWatch

Boehringer dropper samarbejde med Novo-selskab

Boehringer Ingelheim træder nu ud af et klinisk samarbejde med det svenske medicinalselskab Orexo, der har Novo A/S som storaktionær - et samarbejde, som ellers har kørt siden 2005.

Den tyske medicinalkoncern Boehringer Ingelheim har trukket sig fra et næsten ti år langt klinisk samarbejde med den børsnoterede, svenske virksomhed Orexo AB. Det oplyser svenskerne i en pressemeddelelse.

Projektet, der går under navnet OX-MPI, blev indgået i 2005 og er rettet mod udvikling af nye medicinske produkter baseret på at hæmme fedtsyren Prostaglandin E1 (PGE1) indenfor en række sygdomsområder.

Orexo oplyser, at man nu vil evaluere de kliniske resultater fra Boehringer Ingelheim, som har stået for den kliniske forskning og udvikling i projektet siden starten i 2005. Herefter vil man træffe en beslutning om enten at droppe projektet helt eller køre det videre med en anden samarbejdspartner.

Boehringer beslutning om at forlade projektet vil ikke have nogen umiddelbare økonomiske konsekvenser for Orexo, men droppes projektet helt vil det medføre en nedskrivning på aktivet, som er værdisat til 62 mio. svenske kroner, fremgår det af meddelelsen.

Novo A/S, det danske investeringsselskab bag Novo Nordisk og Novozymes, ejer små 30 pct. af aktierne i Orexo, som i øvrigt har danske Nikolaj Sørensen i direktørstolen.

 Novo-selskab lægger sag an mod kopikæmpe i USA 

 Orexo nærmer sig break-even 

 Orexos regnskab snyder ved første blik 

 Boehringer ramt af parallelimport i Danmark 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier