FDA-panel udløser stor AZ-skuffelse

Ét af AstraZenecas lovende cancerlægemidler, som aktivt blev brugt i forhold til at afværge Pfizers købsinteresse, skuffer fælt. Et panel under FDA kræver yderligere data.

Med stemmerne 11-2 blev det meget tydeligt, at de nuværende data for cancerlægemidlet olaparib ikke er nok til en godkendelse. I hvert fald ikke, hvis de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, vælger at følge anbefalingen fra et rådgivende panel under netop FDA. Panelet efterspørger yderligere data.

”Vi er meget skuffede over anbefalingen og har fortsat en stærk tro på, at olaparib har potentialet til at være en hårdt tiltrængt behandlingsmulighed for patienter med æggestokkræft, som har BRCA-mutationen,” udtaler Briggs Morrison, forskningsdirektør i AstraZeneca, i en meddelelse.

Det er dog ikke ensbetydende med, at lægemidlet ikke bliver godkendt, for FDA er ikke forpligtet til at følge panelets anbefaling.

Ifølge Bloomberg var netop den lægemiddelkandidat et argument i forhold til at overbevise selskabets aktionærer om, at Pfizers enorme købstilbud ikke afspejlede værdien af AstraZenecas pipeline.

I 2011 besluttede AstraZeneca således at droppe den videre udvikling af lægemiddelkandidaten, da et klinisk fase 2-studie ikke afslørede nogen mærkbar større effekt fra medicinen end fra et placebomiddel i patienter med æggestokkræft. Noget, der blev genoptaget tilbage i december 2013, men som altså nu igen giver anledning til skuffelse. AstraZeneca har selv tidligere, ifølge Bloomberg, meddelt markedet, at topsalgspotentialet for lægemiddelkandidaten kunne nå 2 mia. dollar.

Læs meddelelsen fra AstraZeneca her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også