MedWatch

AstraZeneca i senfasestudier med tre kræftmidler

Medicinalselskabet AstraZeneca planlægger at påbegynder fase 3-studier med tre forskellige lægemidler mod kræft i løbet af 2013.

Foto: Astrazeneca/PR

Den svensk-britiske medicinalkoncern AstraZeneca vil i løbet af 2013 indlede fase 3-forsøg med tre lægemiddelkandidater indenfor et af selskabets kerneområder – kræftbehandling. Det oplyser virksomheden i en pipeline-opdatering. Det drejer sig om de tre kandidater moxetumomab pasudotox, olaparib og selumetinib.

Medimmune, som er AstraZenecas globale afdeling for biologisk forskning, har allerede rekrutteret de første patienter til fase 3-forsøget med moxetumomab pasudotox til behandling af såkaldt hårcelleleukæmi.

For midlet olaparib vil man præsentere nye fase 2-data, som demonstrerer medicinen potentiale som behandling af æggestokkræft. Og på baggrund af disse data vil man indlede fase 3-forsøg med den samme patientgruppe i anden halvdel af 2013.

Endelig vil man starte fase 3-forsøg med selumetinib i kombination med medicinen docetaxel, som såkaldt andenlinjebehandling til patienter med ikke-småcellet lungekræft, ligeledes i anden halvdel af 2013.

”Som et af vores tre kerneområder er vi dedikerede til at investere i innovativ videnskab inden for onkologi for at dække områder med høje umødte medicinske behov,” siger Menelas Pangalos, som er direktør for Innovative Medicines and Early Development i AstraZeneca, og tilføjer:

”De fremskridt, vi ser med olaparib og selumetinib kombineret med vores generelle portefølje for små molekyler og biologiske lægemidler i tidlige stadier, stiller os i en stærk position til at kunne levere vores pipeline af målrettet kræftmedicin."

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier