Avis: Billigere medicin ikke farligt

Ifølge Politiken viser en ny stor undersøgelse, at det ikke er farligt for patienter, når statslige tilskud ryger over til et billigere lægemiddel.

En analyse af op mod 1,6 mio. danskere, der har fået blodtrykssænkende medicin, viser, at det ikke har nogen effekt på patienternes helbred, når de statslige medicintilskud overgår fra et lægemiddel til et andet, og patienten dermed også skifter mellem forskellige lægemidler. Det skriver Politiken.

"Der er med andre ord ikke noget, der tyder på, at det har været farligt for patienterne at skifte til et billigere lægemiddel, og der er absolut ingen tvivl om, at det er hensigtsmæssigt at vurdere, om tilskuddet skal gives til et billigere lægemiddel," siger Jens Søndergaard, en af analysens forfattere, professor og forskningsleder, til Politiken.

Når der tales om at flytte tilskud fra et lægemiddel til et andet, vil der typiske være tale om kopimedicin. Ifølge undersøgelsen har det offentlige system sparet 120 mio. kr. årligt på den manøvre - ifølge Politiken vel at mærke fraregnet en udgift på 29 mio. kr. som følge af flere patienthenvendelser.

Undersøgelsen blev igangsat tilbage i midten af december 2012 af daværende sundhedsminister Astrid Krag (S), dengang SF. Dengang glædede både industrien og patientforeningen sig over undersøgelsen, men kritiserede samtidig undersøgelsens design.

Man mente, at undersøgelsen ganske enkelt granskede for få aspekter og derfor ikke ville være i stand til tilstrækkeligt at kunne afdække patienternes oplevelser med skiftende medicintilskud.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også