MedWatch

Merck indsender ansøgning for kræfthåb

Amerikanske Merck & Co. har indsendt registreringsansøgning i USA for sit helt store blockbuster-håb til behandling af patienter med modermærkekræft.

De amerikanske sundhedsmyndigheder FDA har accepteret en registreringsansøgning for lægemiddelkandidaten MK-3475 fra medicinalselskabet Merck & Co., der er kendt som MSD udenfor Nordamerika. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Mercks kandidat er et såkaldt anti-PD-1 antistof til behandling af inoperabel eller metastatisk melanom i kræft patienter, der tidligere er blevet behandlet med Bristol-Myers Squibbs storsælgende kræftmedicin Yervoy (ipilimumab).

MK-3475 er tidligere blevet tildelt den særlige breakthrough-status af FDA, som nu også har givet såkaldt Priority Review til Merck i forbindelse med ansøgningen, der behandles under myndighedernes Accelerated Approval-program.

FDA har sat en deadline for at tage stilling til Mercks ansøgning til d. 28. oktober i år. Hvis MK-3475 bliver godkendt, vil den være det første anti-PD-1 antistof på markedet, skriver selskabet.

Merck planlægger samtidig at søge om europæisk godkendelse af lægemidlet til behandling af fremskreden melanom, også kendt som modermærkekræft.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier